Tre olika husmorsknep för tandblekning hemma

Tre olika husmorsknep för tandblekning hemma

Tandblekning hemma blir mer och mer populärt och är ett sätt att ta hand om sitt leende. Men det kan påverka tändernas emalj på ett negativt sätt om det görs för ofta, eller med dåligt kontrollerade metoder. Husmorsknepen har till sin fördel att de är billiga att testa, men är oftast inte vetenskapligt testade. Dessutom utsätts tänderna för syror och slipning, något som skadar emaljen om det görs i för stor utsträckning eller på fel sätt. Om man istället köper en tandblekningsprodukt gäller det att välja en som man kan lita på. Eftersom tandblekning hemma kan vara väldigt skadligt om det görs på fel sätt, så finns det en EU-standard som företagen bör följa. Ifall den standarden inte uppfylls bör man välja en annan tillverkade. Tänderna är något som ska räcka hela livet, så det är verkligen värt att ta väl hand om dem!

Här är tre sätt att testa på huskurer:

  • Bleka tänderna med bikarbonat
    Detta jäsmedel är faktiskt en svag syra som polerar tänderna om man borstar med den. Ett sätt att gå tillväga är att blanda bikarbonat (eller bakpulver, som innehåller bikarbonat) med vatten så att konsistensen blir ungefär som tandkräm, och därefter borsta som vanligt i 2 minuter. Den här kuren bör inte användas oftare än varannan vecka eftersom emaljen påverkas av syran!
  • Karismatiskt leende med kokosolja
    Förutom att dra ut smuts, plack och missfärgningar från tänderna sägs denna metod även vara bra för tandköttet och munnens helhetshälsa. Dessutom smakar kokosolja tropiskt fruktigt, så det skadar ju inte att testa! Däremot tar den här metoden lite tid i anspråk; ungefär 15 minuter ska kokosoljan sköljas runt i munnen innan den spottas ut. Och tänderna lär inte bli kritvita efter några gångers användning, men en mer skonsam och naturlig tandblekning får man leta efter.
  • Kritvita tänder med kolsvart tandkräm
    Att borsta tänderna med aktivt kol låter kanske som en bra strategi för att bleka sina tänder, och är något som det pratas om mer och mer nu för tiden. Aktivt kol drar åt sig de flesta ämnen, och borde därmed avlägsna både plack och missfärgningar. Men den här metoden är ifrågasatt av tandläkare eftersom det kan orsaka långsiktig och svårbehandlad skada på emaljen.

Det finns nu en uppsjö metoder för tandblekning hemma som är väl provade och som används av åtskilliga. Tänk dock på att handla från en pålitlig butik.

webmaster

Lämna ett svar